DESPRE NOI

Povestea noastră din Geoparcul Dinozaurilor, județul Hunedoara începe in Craiova, județul Dolj când noi (Cristi și Maria) ne-am hotărât că viața la oraș nu mai este de noi și că tot ce ne dorim este să vedem muntele pe fereastră, să respirăm aer curat și să facem cât mai multe drumeții. Atunci am luat cea mai bună decizie și am schimbat apartamentul din Craiova cu un teren la poalele Retezatului, într-un mic sătuc de munte, Ohaba-Sibișel, la 16.5 km de Hațeg.

În Hunedoara i-am cunoscut pe Cristi și pe Nico cu care ne-am înțeles ,,din priviri” (dupa cum spunea chiar el) și ne-am hotarât să promovăm împreună Țara Hategului cu toate comorile ei, atât culturale cât și naturale, precum și construcțiile naturale și un stil de viață sănătos și sustenabil. Împreună am hotărât atunci să formăm un O.N.G. care să facă acest lucru, pe care la sugestia unui prieten l-am denumit Wild Roots (întoarcere la radăcini).

Suntem o echipă de prieteni în primul rând, care se diferențiază unul de altul doar prin pregătirea profesională. Suntem un arheolog,un profesor de franceză, un geograf și un ,,calculatorist” care ne completăm ideile unii altora și încercăm să facem o treabă bună, fiecare în domeniul lui și totuși împreună.

La Ohaba-Sibișel vom încerca să construim câteva căsuțe naturale utilizând materiale locale, în principal ce avem prin curte și ce gasim prin sat: paie, lut, lemn și piatră (granit, că doar suntem pe valea granitului). Aici veți putea veni să puneți cortul sau să dormiți intr-una din căsuțele pe care încercăm să le construim, să beți apă din izvorul din curte, să vă culegeți singuri legume din gradină și să vă bucurați de liniște și de lucrurile simple de la țară.

Pe acest website vom încerca să vă oferim cât mai multe informații despre obiectivele din zonă și nu numai, care sperăm să vă convingă să ne vizitați, să apreciați și mai mult țara în care trăim și să nu vă mai petreceți vacanțele ca și turiști, ci să treceți la nivelul următor, de călători prin țară. Tot aici vă vom povesti în secțiunea Articole și alte lucruri despre noi, case naturale, aventuri din țară, povești, legende din zonă, tradiții, meșteșuguri și multe alte lucruri interesante.

Reclame