Geoparcul dinozaurilor

Geoparcul este locul în care se întâlnesc oamenii cu natura, cu obiceiurile, cu…dinozaurii și alte fosile. Aici puteți vedea ouă de dinozauri fosilizate la General Berthelor, reproduceri în mărime naturală a dinozaurilor pitici la Hațeg, Sânpetru și General Berthelot și o casuță cu totul specială construită din lut, care spune povestea Pământului și a vulcanilor ce au existat în Țara Hațegului la Densuș. Pe lângă aceste puncte de vizitare al căror program îl găsiți aici: http://www.hateggeoparc.ro/vizitare/puncte-de-vizitare/ mai puteți explora și traseele amenajate de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și multe alte obiective turistice.

Traseul Istorie și Legende pe care îl puteți parcurge cu bicicleta sau mașina vă poartă din Hațeg până la cetatea Colț trecând prin Peșteana unde puteți urma traseul marcat, pe jos până la Tăul fără Fund unde trăiește o plantă carnivoră numită Roua Cerului, apoi Sarmizegetusa, Ostrov, Râu de Mori, Suseni, până la cetatea Colț. Pe acest traseu puteți vizita orașul roman Sarmizegetusa Ulpia Traiana, biserica medievală de la Ostrov, curtea cnezială din Râu de Mori, mănăstirea Suseni și cetatea Colț.

Traseul Natură și Tradiție pornește din Hațeg și duce până la Nucșoara. Principalele obiective sunt biserica medievală din Sîntămăria Orlea, Vârful Poieni, curtea cnezială și biserica iobagilor din Sălașul de Sus, fânețele cu fluturi, poiana cu narcise și complexul tehnologic tradițional ,,Drumul apei și al pietrelor” din Peștera.

Traseul Valea Dinozaurilor începe din Hațeg și se termină la Ohaba-Sibișel. Punctele importante de oprire sunt Casa Dinozaurilor Pitici și Biserica Sf. Gheorghe din Sânpetru, siturile fosilifere de pe valea râului Sibișel și satul tradițional Ohaba-Sibișel cu vâltori și mori de apă.

Traseul Drumul Vulcanilor vă duce din Hațeg până la Căsuța Vulcanilor din satul Densuș de unde puteți continua pe jos până la turnul medieval de la Răchitova. În drumul vostru puteți trece și pe la centrul de vizitare din satul General Berthelor pentru a vedea ouăle de dinozaur pitic.

Surse:

Lasă un comentariu