Ohaba Sibișel – Cârnic – Cabana Gențiana – Lacul Pietrele

Accesibil tot timpul anului, și putând fi parcurs într-o singură zi, pe acest traseu poți vedea de la oi până la capre negre, gențiene, bujori de munte (în funcție de perioada anului), cascade, păduri de brad, grohotișuri și multe altele.

Plecarea de la Ohaba-Sibișel se face pe traseu nemarcat, pe marginea râului Sibișel până aproape de viaduct (timp: 30-40 minute) când întâlnești banda albastră pe care se merge fie până la Cabana Pietrele, si mai departe până la Lacul Pietrele, fie poți scurta drumul cu 20-30 de minute și la intersecția cu triunghi albastru, urmezi acest traseu către Cabana Gențiana (urmând să ajungi la intersectie cu banda albastră și să o urmezi până la Lacul Pietrele).

De la viaduct se merge pe drum forestier până la Cârnic (1-1:30 ore) de unde se continuă traseul tot pe drum forestier până la intersecția cu triunghi albastru (1-1:30 ore) și de aici încă aproximativ o oră până la cabana Gențiana. În drum spre Gențiana se mai poate vizita și Cascada Lolaia ce presupune un ocol de aproximativ 10 minute din traseul principal. De la intersecția cu triunghiul albastru se urcă printr-o pădure de brad până la Cabana Gențiana.

De la Cabana Gențiana până la lac mai sunt 1:30-2 ore și se urcă prin jnepeniș, pe potecă, de-a lungul pârâului. Aproape de Lacul Pietrele deși nesenmalizat se află Bordul Tomii care este un bolovan imens, lângă râu și care este prezent pe majoritatea hărților turistice. De la Bordul Tomii se mai urcă aproximativ jumătate de oră până la Lacul Pietrele de unde fie poți face cale întoarsă, fie poți merge mai departe catre lacul Bucura.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s