Un an în rulotă

Atunci când suntem întrebați unde locuim și raspundem foarte senin și natural: în rulotă, oamenii încep fie să ne compătimească, fie ne zic că le-ar plăcea și lor să trăiască o perioadă ca noi, în rulotă. De ce locuim în rulotă? Pentru că în urmă cu ceva vreme am hotărât să lăsăm orașul, apartamentul confortabil cu toate utilitățile și drumul oarecum prestabilit de societate de a avea un job bine platit, a te căsători, a avea un copil și a aștepta să treacă timpul între serviciu, vacanțe și treburile casnice. Așa că ne-am mutat la țară, pe un teren plin de mărăcini și am hotărât să ne scriem singuri povestea așa cum ne dorim noi.

Cea mai simplă, comodă și ieftină variantă a fost sa cumpărăm o rulotă cu puținii bani care ne-au mai rămas după achiziționarea terenului. Am gasit o rulotă de 2 persoane, cu baie, duș, 2 chiuvete (la baie și la bucătărie), aragaz, cuptor, boiler, frigider, încalzire pe gaz. Am modificat doar puțin feng-shui-ul și am montat o sobă rachetă și câteva rafturi pentru haine și cărți. În rest, arată ca o mini garsonieră în care deși spațiul este extrem de mic, ai tot ce îți trebuie la îndemână.

Ne-am adaptat destul de ușor la viața la rulotă, deși uneori nu este atât de comod să cari apă în fiecare zi ca să ai cu ce te spăla și să îți desfășori activități casnice în 8 m2 (în care intră baia, bucătăria, dormitorul și sufrageria). Poate vă întrebați câți oameni pot intra în acest spațiu? Răspunsul este 8. Am intrat 8 adulți în rulotă pentru că afară ploua și nu am avut unde să stăm altundeva.

Iarna am trecut-o cu bine făcând foc non-stop în zilele geroase deoarece rulota nu este izolată. Ne-a mai înghețat nouă butelia care este băgată în partea din față a rulotei, dar pentru asemenea situații avem primus-ul. Chiar și bazinul de apă și furtunele de apă au înghețat care sunt sub pat, în rulotă, dar am avut o oală cu apă caldă pe sobă pe care am folosit-o la spălat și la mâncare.

Am învățat trăind într-un spațiu atât de mic să ne organizăm mult mai bine, să nu mai consumăm atâta apă (că doar trebuie să o cărăm de la râu), să avem în ,,casă” doar ce ne trebuie, haine mult mai puține, improvizații mult mai multe. Am găsit lucrurilor mai multe utilizări decât erau prevăzute și depărtarea de oraș ne-a făcut de fapt să ne apropiem mai mult de natură și să vedem cât de multe ne poate oferi aceasta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s